NL - FR

Verkiezingen.

Vanden Broele, uw partner bij verkiezingen.

In 2024 worden in België verschillende verkiezingen georganiseerd.

Kort na de editie van juni starten alweer de voorbereidende werken voor de verkiezingen van 13 oktober. Vanden Broele voorziet opnieuw in de ondersteuning en begeleiding van zowel de gemeentelijke diensten als de provinciedistricten voor de komende verkiezingen.

Dit doen we niet enkel met opleidingen en juridische ondersteuning, maar we staan u ook bij tijdens de praktische organisatie van de verkiezingen. We bieden een scala aan oplossingen om u als bestuur of gemeentelijk hoofdbureau vlot door de verkiezingen te loodsen. Daarbij draait het ons om één ding: het ontzorgen van u en uw medewerkers. 

Praktische oplossingen

 

 

Diensten en materialen voor het gemeentelijk hoofdbureau

 • Dossier gemeentelijk hoofdbureau met de nodige affiches en stukken om de werking van uw hoofdbureau zo vlot mogelijk te laten verlopen

 • Dossiers voor de voorzitters stem- en/of telbureau met de nodige administratieve stukken, onderrichtingen, geheugensteuntje, …

 

Elexis

De oproepingen van uw voorzitters en bijzitters? In oktober is dat een taak voor de voorzitter van het gemeentelijk hoofdbureau. Met Elexis kunt u ze snel en efficiënt verwerken en opvolgen. U behoudt steeds het overzicht van alle briefwisseling, het aantal bevestigingen en het aantal bevestigde posities in uw bureaus.

 

Benodigdheden en materialen voor de stemdag

Op de stemdag dient u als gemeentebestuur te voorzien in de nodige materiële stukken in de stembureaus.

 • Formulieren en affiches voor aan/in de bureau
 • Pakketten; kantoormateriaal en stempels voor in de bureaus
 • Eventueel stemhokjes, urnes of stembussen
   

Uitnodigingsbrief en kiezerslijsten

 • Hulp bij geografische indeling i.f.v. bekomen fijnmazige stemresultaten
 • Digitale versie uitnodigingsbrief op MijnBurgerprofiel
 • Full service aanpak

Voor de verkiezingsdag dient uw bestuur te beschikken over kiezerslijsten en uitnodigingsbrieven. U kunt op Vanden Broele rekenen voor het opmaken en produceren van deze lijsten en het verzendklaar maken van de uitnodigingsbrieven.

 

Stembiljetten en kandidatenlijsten voor gemeente en provinciedistrict

Voor de lokale verkiezingen in oktober dient u als gemeentebestuur in te staan voor de kandidatenlijsten en de stembiljetten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het provinciedistrict doet dat voor de provincieraadsverkiezingen. Vanden Broele stelt zijn jarenlange expertise ter beschikking en verzorgt het proces van A tot Z.

 

Gratis infosessie (live webinar)

Focus op de lokale verkiezingen

Nog enkele maanden tot de eerstvolgende verkiezingen. Geen tijd te verliezen dus!

Ook voor de volgende verkiezingen voorzien we opnieuw ondersteuning en begeleiding van zowel de gemeentelijke diensten als de provinciedistricten.

Dit doen we niet enkel met opleidingen en juridische ondersteuning, maar we staan u ook bij tijdens de praktische organisatie van de verkiezingen. Denk maar aan:

 • de opmaak van de nodige kiezerslijsten;
 • het drukken van oproepingskaarten, stembiljetten en affiches;
 • het leveren van pakketten voor de inrichting van de stem- en telbureaus;
 • en de ondersteuning voor het oproepen van voor- en bijzitters (Elexis)

Een heel scala aan oplossingen om u vlot door de verkiezingen te loodsen. Graag voorzien we u dan ook van een extra woordje uitleg over hoe we u en uw bestuur hierbij kunnen bijstaan in aanloop naar oktober 2024.

Via een informatieve (gratis) webinar van een klein uurtje komt u te weten hoe we u kunnen ondersteunen bij de praktische organisatie van de gemeenteraadsverkiezingen.

>> Klik hier om in te schrijven

Contact

 
Contacteer ons via verkiezingen@vandenbroele.be of vul onderstaand formulier in indien u graag een offerte wenst: