NL - FR

Organisatie en werking.

Managementteamleden en leidinggevenden in lokale besturen.

Onze oplossingen worden specifiek ontwikkeld op maat van leidinggevenden actief in gemeente en OCMW. We leveren kennis omtrent de organisatie en werking van lokale besturen.
Bevat onder andere volgende rubrieken
Management
Recht
GDPR
Dataregelgeving
Wetgeving
Bevoegdheden

Organisatie en werking

De organisatie en werking van lokale besturen is de laatste jaren opnieuw volop in beweging, met het Decreet lokaal bestuur dat zorgde voor de hervorming van de decretale graden, de verdere inkanteling van het OCMW in de gemeente, aangepaste instrumenten voor organisatiebeheersing... Het redactiecomité van MATConnect is gewapend om alle leidinggevenden binnen lokale besturen op de hoogte te houden van de talrijke facetten en bijhorende inzichten die bij deze evoluties van belang zijn.

Verzelfstandiging en IGS

Steeds meer gemeenten (en OCMW’s) zetten in op alternatieve structuren om hun missie op de best denkbare manier verder vorm te geven. In MATConnect vindt u zowel juridische als praktische informatie omtrent de mogelijkheden die verzelfstandigingen en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden kunnen bieden.

Focus op bevoegdheden

Het Decreet over het lokaal bestuur hertekent de decretale bevoegdheden op bepaalde punten gevoelig. Onze redactie maakt het u gemakkelijk met een eenduidig overzicht van wie waarvoor bevoegd is vanaf 1 januari 2019.

Ontvang onze nieuwsbrief.

Updates over nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, belangrijke trends, niet te missen opleidingen en studiedagen, ... rechtstreeks in uw mailbox?

Onze oplossingen voor organisatie en werking.

Vanden Broele Connect.

De online bibliotheek bij uitstek voor lokale besturen, politie en de welzijns- en zorgsector.

Bevat volgende licenties

  • Lokale besturen
  • Contactgegevens
De gebruiksvriendelijke databank met de contactgegevens van alle Belgische gemeenten, steden, OCMW's, en meer.

Samenwerken met ons?

Elke samenwerking start met een goed gesprek. Deel uw uitdaging en we bepalen samen de mogelijkheden.