NL - FR

Platform owner Sebastiaan De Coninck.

“We zijn één schip en we varen samen: die mindset leeft echt in de volledige organisatie”.

Sebastiaan De Coninck is platform owner van Vanden Broele Connect, de online bibliotheek voor lokale besturen, politie en de welzijns- en zorgsector. Het kennisplatform combineert alle relevante informatie per domein, van burgerzaken en finance tot omgevingsbeleid en sociaal recht. We laten Sebastiaan zelf vertellen over zijn job en wat hij er zo leuk aan vindt.

Dag Sebastiaan, wat houdt jouw job precies in?

“In de eerste plaats ben ik een brugfiguur om de verschillende mensen uit onze teams te verbinden: de redactieleden die instaan voor de inhoud, de ontwikkelaars en uiteraard ook de eindgebruiker. Ik probeer hun noden en uitdagingen zo goed mogelijk te begrijpen, en ga samen met het ontwikkelteam op zoek naar oplossingen. Steeds met als doel: het platform beter maken en het werk van onze gebruikers makkelijker maken. Er komen soms veel meetings bij kijken, maar dat geeft aan het eind van de rit toch de beste resultaten.”

Je werkt nu een viertal jaar bij Vanden Broele. Hoe ben je hier terechtgekomen?

"Op een dag zag ik een vacature voor digitaal project manager passeren op LinkedIn. De manier waarop Vanden Broele zich beschreef, sprak mij enorm aan. Ik voelde me ook aangetrokken tot het klantgerichte en innovatieve karakter van de job. Ik klikte door, reageerde op de vacature, werd uitgenodigd voor een ‘meet & greet’ en de aantrekking bleek wederzijds. (lacht) Ik startte uiteindelijk als uitgever burgerzaken, waarbij ik mijn ervaring rond samenwerken met lokale besturen goed kon gebruiken.”

Wat vind je zo leuk aan je job?

“Burgerzaken was een zeer boeiend domein om in te werken, maar het digitale bleef toch aan mijn mouw trekken. Dus toen Vanden Broele me de kans bood, ben ik Platform Owner geworden. Ik haal veel voldoening uit het traject van probleem tot oplossing. En ik werk onzettend graag samen met mijn collega’s. We hebben een supertof team. Er is open communicatie en iedereen gelooft in elkaar. Het bedrijf wordt steeds groter maar de verbondenheid tussen de mensen en de positieve sfeer blijven we onderhouden. We zijn één schip en we varen samen: die mindset leeft hier echt en dat maakt van Vanden Broele zo’n mooie plek om te werken.”

Welke ambities heb je nog als platform owner?

“Heel veel lokale besturen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië werken al met Connect, dus dat is iets waar we sowieso fier op zijn. We streven er ook naar om de ervaring van onze gebruikers te verbeteren, en we willen vooral meegroeien met onze klanten. Nieuwe noden, nieuwe oplossingen. Daarom wil ik nog meer interactie met onze gebruikers, om te weten hoe we hen het best van dienst kunnen zijn. We geloven dat Connect niet enkel een bibliotheek moet zijn, maar ook een leerplek én een deelplek.”

Dankjewel voor dit gesprek, Sebastiaan!

Schrijf mee aan ons verhaal.

We zijn steeds op zoek naar extra talenten met een positieve drive. Spontaan solliciteren is ook een weg naar succes! We koesteren elke vorm van initiatief.