NL - FR

Vanden Broele wint Agoria Digital Society Award voor beste eGov-project.

Met de Digitale Dienstenmotor wonnen Vanden Broele, POLIS en VERA de award voor beste eGov-project. 

Op donderdag 1 december werden in het Afrikapaleis in Tervuren de winnaars van de Agoria Digital Society Awards 2022 bekendgemaakt. Met de Digitale Dienstenmotor wonnen Vanden Broele, POLIS en VERA de award voor beste eGov-project. De raamovereenkomst met de oplossing eGovFlowDIY viel eerder al in de prijzen tijdens de Vlaanderen Digitaal Awards.

Met de Agoria Digital Society Awards beloont technologiefederatie Agoria overheden die de dienstverlening aan de bevolking en de bedrijfswereld verbeteren door middel van innovatieve digitale projecten. eGovFlowDIY, in het kader van de raamovereenkomst ‘De Digitale Dienstenmotor’ en ingediend door VERA & POLIS, werd bekroond met de award voor beste eGov-project.

Betere en snellere digitale dienstverlening

De Digitale Dienstenmotor biedt met eGovFlowDIY een low-code toepassing die lokale besturen toelaat om zelf initiatieven te nemen en eenvoudig processen op te bouwen aan de hand van een handige gedeelde procesbibliotheek. Die kunnen ze zelf voeden met nieuwe processen of processen overnemen en/of aanpassen, die bijvoorbeeld bedacht zijn door andere gemeenten. De community rond de bibliotheek gaat ruimer dan lokale besturen. Zo maken VERA en Polis ook werk van de toevoeging van nieuwe processen.

Het eindresultaat: betere en snellere digitale dienstverlening, met zorg voor de medewerkers van lokale besturen en voor de burgers. De jury beschouwde het project als een toonbeeld van samenwerking en was lovend over de laagdrempeligheid en gebruiksvriendelijkheid van de oplossing, waardoor lokale ambtenaren versneld digitaal kunnen ondernemen en innoveren.

Bedankt voor deze erkenning, Agoria! Ook proficiat aan alle andere genomineerden en winnaars. Zo was de grote winnaar in de categorie Smart City het IoT-platform voor lokale besturen van de steden Brugge, Leuven en Roeselare. In de nieuwe categorie beste eHealth project was het goud voor het Born in Belgium Professionals project, ingediend door het RIZIV.

Ook interesse om dienstverlening te digitaliseren?

Neem contact met ons op en we bekijken hoe we dit kunnen realiseren met zo weinig mogelijk nieuwe code.