NL - FR

Vanden Broele smult van zijn ‘corporate cake.

#WeEnjoy what we do! 

Naast de hapklare kennisoplossingen voor overheden en non-profits die Vanden Broele aanbiedt, bakt het ook elke dag opnieuw aan een ‘corporate cake’: een mix van 6 bedrijfswaarden, hoofdingrediënten als het ware, die samen vormen wie we zijn en waar we voor staan. Een stukje van die cake eten we altijd met veel smaak op en delen we met elkaar: #WeEnjoy. Zo zijn er in de afgelopen maanden een teambuilding en een barbecue georganiseerd, zoals Leen Vanhaecke, collega en één van de trekkers van beide initiatieven, uitlegt.

“De bedoeling is dat er zeker om de twee jaar een teambuilding is. Die gebeurt bij voorkeur fysiek, maar dat lag dit jaar iets anders door corona. We zijn desondanks niet bij de pakken blijven neerzitten en hebben een programma in elkaar gestoken dat zowel digitaal als fysiek plaatshad afgelopen mei. Bij Vanden Broele streven we er immers naar dat elke medewerker zich goed in zijn vel voelt”, zegt Leen. 

Daarom is het belangrijk dat initiatieven als deze teambuilding effectief doorgaan. Die zorgen voor een leukere werksfeer en een betere band tussen collega’s. Het was dan ook de bedoeling om zowel mensen van Vanden Broele als van zusterbedrijf Novado, dat onze softwaretoepassingen ontwikkelt, nog dichter bij elkaar te brengen. 

Ook het organisatieteam voor dergelijke initiatieven bestaat elke keer bewust uit mensen met verschillende profielen die niet zo vaak met elkaar samenwerken.  

“Zo leer je nog wat van elkaar en leer je elkaar ook op een andere manier kennen. Om diezelfde reden betrekken we er vaak ook stagiairs bij. Zo leren ze het bedrijf een beetje kennen en krijgen we nieuwe ideeën en inzichten. Samen met al die mensen zijn we tot de ‘Quaranteambuilding’ gekomen, een grotendeels digitale teambuilding, omdat we erop stonden dat alles coronaproof verliep”, aldus Leen. 

Zo gezegd, zo gedaan. In de aanloop naar de teambuilding werden opdrachtjes georganiseerd, waarvoor de gevarieerde teams hun beste Tiktok- en Strava-skills uit de kast mochten halen. In de voormiddag van 28 mei kregen de teams voor hun prestaties punten en speelden ze een virtuele quiz. 

’s Middags was er lunch voorzien, geleverd aan huis, waarbij collega’s die dicht bij elkaar in de buurt wonen, probeerden fysiek samen te eten in een groene omgeving, uiteraard volgens de dan geldende coronamaatregelen. Het namiddagprogramma bestond uit een virtueel moordspel, waarna de dag afgesloten werd met een digitaal woordje van Bram Van Impe, general manager van Vanden Broele en Novado. 

“Het was een behoorlijke klus om dat allemaal geregeld te krijgen, maar wel een plezierige, mede door de positieve reacties en de inzet van iedereen. Op het einde van de dag kregen alle deelnemers bovendien in primeur het nieuwe logo van Vanden Broele te zien, dat we in september op de buitenwereld zouden loslaten. Die interne onthulling deden we met een sticker op de bodem van de lunch- en aperitiefboxen die bij de mensen thuis waren geleverd.

En als kers op de taart konden alle collega’s toen met een QR-code meteen ook een eigen hoodie mét geborduurd logo reserveren. Die kregen ze dan op de jaarlijkse barbecue”, legt Leen trots uit.

Die barbecue vindt normaal gezien elk jaar plaats net voor de zomervakantie om de zomer in te luiden en met zijn allen nog eens samen te komen voor iedereen met vakantie gaat. Dit jaar was de barbecue er echter op 10 september.

Leen geeft uitleg: “Dat is bewust zo geregeld omdat we alles volgens de regels en zo veilig mogelijk wilden organiseren. We wilden vooral het risico beperken dat mensen net voor hun welverdiende vakantie besmet werden en daardoor hun vakantieplannen zouden moeten opgeven. Hoe dan ook: het deed deugd om in september eindelijk eens in levenden lijve samen te kunnen komen. De collega's van Vanden Broele en Novado kregen elkaar de afgelopen maanden immers niet altijd even vaak te zien. Ook voor collega’s die onlangs gestart waren of binnenkort zouden starten, was dit een uitgelezen kans om iedereen al wat te leren kennen.”

De barbecue ging door op locatie. In de bedrijfsgebouwen is er ondertussen niet genoeg plaats meer om een dergelijk evenement te organiseren voor 80 collega’s. Er komt dus wel wat bij kijken, maar dat neemt Leen met alle plezier voor haar rekening.

“Het is jammer dat ik zelf vaak niet aan de activiteiten kan deelnemen, omdat ik alles in goede banen help leiden. Dat wordt wel ruimschoots gecompenseerd door het grote en leuke samenhorigheidsgevoel dat binnen het organisatieteam heerst, zeker als alles volgens plan verloopt. We hebben dan ook positieve reacties mogen ontvangen van de collega’s, wat deugd deed. Zulke evenementen vind ik ook belangrijk, omdat ze zorgen voor een gezonde afwisseling tussen werk en ontspanning. En daar werk ik graag aan mee. Niets leukers dan het nuttige aan het aangename koppelen”, glimlacht ze.

Al onze updates in uw mailbox?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze initiatieven en ons laatste nieuws.