NL - FR

Vanden Broele Group verruimt dienstverlening voor overheden dankzij overname van Skryv.

Een nieuwe stap.

Vanden Broele Group is al langer een innovatieve dienstverlener voor lokale besturen, zowel in Vlaanderen, Wallonië als Brussel. Met Skryv erbij kunnen die activiteiten verbreed worden naar alle overheidslagen in België, van gemeente en politiezone tot regionale en federale overheidsdiensten. “Het low-code-platform en het gepassioneerde team van Skryv laten ons toe om snel nieuwe toepassingen uit te rollen en bruggen te bouwen tussen de verschillende overheden”, aldus Bram Van Impe, general manager van Vanden Broele en Novado.

De publieke sector heeft de wil om te digitaliseren. Het voorbije jaar bewees dat die wil meer dan terecht is: de contactloze overheid bleek een noodzaak om continuïteit te garanderen. Vanden Broele en Skryv spelen al jaren een cruciale rol in deze digitale transformatie. Zo is de toepassing eGovFlow (Vanden Broele) bij meer dan 200 Belgische gemeenten in gebruik. Dankzij eGovFlow kunnen burgers rekenen op een overheid die 24/7 bereikbaar is en op een onmiddellijke aflevering van akten, attesten, … Het low-code-platform Skryv laat onder andere de Vlaamse overheid toe om snel digitale interacties met burgers en ondernemingen te maken. “Zo zijn we trots dat we het platform voor de toekenning van coronapremies in minder dan 4 weken online konden zetten”, zeggen Toon Timbermont en Maarten Landuyt, co-founders van Skryv.

Als partners wonnen Vanden Broele en Skryv in 2020 al de raamovereenkomst Digitale Dienstenmotor van VERA en POLIS (voorheen eGov Oost-Vlaanderen). Samen ontwikkelen ze een disruptief model waarin lokale besturen over de grenzen van de eigen organisatie kunnen samenwerken om samen de volgende digitale stappen te zetten. Dit partnership werd recent omgezet naar een structurele opname van Skryv binnen de Vanden Broele Group. “We geloven dat wat Skryv doet echt vernieuwend is, met een heldere visie op e-government en met de juiste waarden. We kijken ernaar uit om in synergie die visie te versterken met de stuwkracht van de Vanden Broele Group”, legt Tom Van den Broele, eigenaar en voorzitter van het bestuursorgaan van Vanden Broele Group, uit.

Samen geloven we in de kracht van verbinding, openheid, standaarden en proactiviteit. Overheden moeten erop kunnen vertrouwen dat wat ze aankopen vlot gekoppeld kan worden aan andere toepassingen. Binnen een snel wijzigende context moet de technologie ook toelaten om snel mee te evolueren, zowel in tijd als naar budget toe. Dankzij de overname van Skryv kunnen overheden meer dan ooit rekenen op de dienstverlening van de Vanden Broele Group om deze uitdagingen met succes aan te gaan.

Over de Vanden Broele Group

De Vanden Broele Group is opgericht in 1957 en bestaat vandaag uit vier bedrijven. Samen tellen die 117 medewerkers en realiseren ze een omzet van 13 miljoen euro. Naast de digitalisering van processen wordt ook sterk ingezet op de ondersteuning, inspiratie en vorming van de kenniswerkers binnen de publieke sector.

Met Novado bevat de groep al een sterk IT-bedrijf. De teams van Novado en Skryv zullen intensief met elkaar samenwerken. In functie van het gezamenlijke groeiverhaal zijn we nog permanent op zoek naar uitbreiding van ons team.

Meer weten over Skryv en de Vanden Broele Group?

Perscontact:
Jeremy Matthys
jeremy.matthys@vandenbroele.be
0497 02 06 34

Al onze updates in uw mailbox?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze initiatieven en ons laatste nieuws.