NL - FR

Nieuw jasje.
Zelfde partner.

Vanden Broele krijgt een make-over

Professionals ontzorgen en organisaties slimmer maken. Dat is waar het bij ons om draait. En daarbij zijn we het traditionele uitgeven al lang ontgroeid: in nauwe samenwerking met ons netwerk van klanten, experts en partners vertalen we kennis in een waaier van innovatieve oplossingen waar iedereen beter van wordt.

Vandaag zetten we de volgende, logische stap op ons groeipad. Het woord “uitgeverij” laten we los, maar ons DNA blijft hetzelfde. Voortaan gaan we als Vanden Broele de toekomst tegemoet. En dat in een nieuw jasje dat beter aansluit bij wie we zijn … vandaag en morgen.

Hoe het allemaal begon… 

Terug naar 1957. In dat jaar richt Jacques Van den Broele in Brugge een bestuursdrukkerij op. Al snel wordt de drukkerij op vraag van de besturen uitgebreid met een studiedienst die vervolgens uitgroeit tot een volwaardige uitgeverij. Sinds 1993 staat ‘Uitgeverij Vanden Broele’ op eigen benen en zet ze haar groei zelfstandig voort, waarbij kennisoverdracht en kennisdeling steeds voorop staan.


Vandaag kunnen overheden en non-profitorganisaties bij ons kiezen uit een ruime waaier aan producten en diensten die hen helpen om snel en efficiënt in te spelen op maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. In nauwe samenwerking met ons netwerk creëren we digitale tools, opleidingen, boeken, tijdschriften, … die als gegoten passen in de dagelijkse praktijk van elke professional.

Over vlag en lading…

In een wereld die sterk reglementair gestuurd is, kunnen we dankzij onze jarenlange expertise snel inspelen op alle uitdagingen in het werkveld. We vertalen kennis in een waaier van innovatieve oplossingen die professionals ontzorgen en organisaties slimmer maken. Daarbij zijn we het louter traditionele uitgeven dus al lang ontgroeid.

Maar samen met die groei kregen we steeds meer het gevoel dat de manier waarop we ons aan de buitenwereld toonden, steeds minder overeenstemde met wie we vandaag zijn … en wie we morgen willen worden.

De interne roep om een nieuw jasje klonk luider en luider. Maar de knoop doorhakken deden we natuurlijk niet door louter op ons buikgevoel af te gaan. Wel door te luisteren naar al onze stakeholders.

Een kritische blik 

Immers, de relatie met onze klanten, experts, partners, gebruikers en collega’s is geen eenrichtingsverkeer, maar gebaseerd op een nauwe wissel- en samenwerking.


De voorbije maanden polsten we dus intensief naar hun mening over en hun perceptie van ons. Wie zijn we? Wat doen we? Waar staan we voor? Het zijn maar enkele van de vele vragen die we onze stakeholders (en onszelf) hebben voorgeschoteld.


Uit de vele antwoorden bleken klantgerichtheid, innovatie en betrouwbaarheid onze belangrijkste eigenschappen te zijn. Waarbij ook de woorden ‘stabiliteit’, ‘kwaliteit’ en ‘menselijkheid’ het vaakst met ons in verband werden gebracht.


Maar diezelfde antwoorden bevestigden eveneens ons eigen buikgevoel: het woord ‘Uitgeverij’ dekt niet langer de lading, onze website drukt onvoldoende uit wie we zijn en wat we doen, en ook onze look kan een opfrisbeurt gebruiken.

Aan de slag

De intense bevraging van de afgelopen maanden bleek een waardevolle oefening die ons een heldere blik bezorgde op onze sterktes én onze werkpunten.

Daar ging een team van enthousiastelingen vervolgens mee aan de slag. Hun doel? Een grondig opgefriste inhoudelijke en vormelijke identiteit waarmee we de volgende logische stap op ons groeipad kunnen zetten.

Het resultaat 

En die grote stap zetten we vandaag. Het woord ‘uitgeverij’ laten we los, voortaan gaan we als Vanden Broele de toekomst tegemoet: de alom bekende merknaam die al meer dan 60 jaar staat voor klantgerichtheid, innovatie en betrouwbaarheid. En dat doen we in een nieuw jasje dat beter aansluit bij wie we zijn … vandaag en morgen.

Dat nieuwe jasje is vanaf 9 september te zien op onze socialemediakanalen, in onze nieuwsbrieven, in onze waaier van producten en diensten … en, last but not least: op deze gloednieuwe website. Neem dus zeker eens de tijd om die op uw gemak te verkennen en ontdek meer over de manieren waarop wij – samen met u – vorm willen geven aan morgen.

Het sluitstuk van deze grote stap? Een nieuw logo, dat vertrouwen, toegankelijkheid en menselijkheid uitstraalt. Kennis stroomt door onze aderen, waardoor het donkerblauw als hoofdkleur voor de hand ligt. Ons innovatieve karakter vertaalt zich dan weer in de turquoise accentkleur.

Niet verwonderlijk dat kennis en innovatie ook de hoofdbestanddelen van onze nieuwe baseline vormen: innoveren met kennis. Een korte maar krachtige samenvatting van ons continue streven naar innovatieve kennisoplossingen waar iedereen beter van wordt.

Zelfde partner

Wat niet verandert, is ons DNA. Net zo min als onze rotsvaste overtuiging dat gedeelde kennis dubbele kennis is.


We blijven dus volop inzetten op die sterke wissel- en samenwerking met al onze stakeholders, zoals u. En we kijken ernaar uit om die banden nog nauwer aan te halen. U ook?

Al onze updates in uw mailbox

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze initiatieven en ons laatste nieuws.