NL - FR

Persbericht: Vanden Broele wint Vlaanderen Digitaal Award voor beste digitale transformatieproject.

Brugge, 26 september 2022.

Op de nocturne van de Trefdag Digitaal Vlaanderen 2022 – het govtech-event georganiseerd door het agentschap Digitaal Vlaanderen – werden vorige donderdag 22 september voor het eerst de Vlaanderen Digitaal Awards uitgereikt. Vanden Broele was één van drie winnaars en kreeg de award voor beste digitale transformatieproject overhandigd van Jan Smedts, adjunct-kabinetschef ICT en facilitair management van de minister-president van de Vlaamse Regering.

Daarmee werd de Brugse leverancier van innovatieve oplossingen voor overheden en non-profits bekroond voor het project "Digitale Dienstenmotor": een low-code toepassing waarmee overheden makkelijk en snel zelf processen kunnen opzetten en implementeren. Zo kunnen ze werk maken van een nog betere en nog uitgebreidere digitale dienstverlening voor burgers, verenigingen en ondernemingen.

Met de Vlaanderen Digitaal Awards beloont het agentschap Digitaal Vlaanderen dit jaar voor het eerst bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen die mee helpen bouwen aan een digitaal vooruitstrevend Vlaanderen. Meer dan 40 inzendingen streden mee om een van de drie prestigieuze awards. Daaruit koos de jury negen genomineerden en uiteindelijk drie winnaars.

De Vlaanderen Digitaal Award voor beste digitale transformatieproject is niet alleen een deugddoende erkenning voor de tomeloze inzet van alle Vanden Broele-collega’s, het is bovenal een mooie stimulans om volop te blijven werken aan innovatieve oplossingen die professionals ontzorgen en organisaties slimmer maken”, aldus Tom Van den Broele, eigenaar van de Vanden Broele Group.

Vlaanderen Digitaal Award

Het project aan de basis van deze bekroning? De low-code toepassing "Digitale Dienstenmotor", die Vanden Broele ontwikkelde in nauwe samenwerking met Skryv, POLIS en VERA. Via deze toepassing kunnen lokale besturen zelf processen opbouwen aan de hand van een procesbibliotheek.

Low-code platformen geven organisaties inderdaad de nodige flexibiliteit om zelf te bepalen hoe ze processen digitaal ter beschikking stellen: welke formulieren, welke verwerkingsstappen, welke communicaties, … Met Digitale Dienstenmotor kunnen lokale besturen zelfstandiger werken, over de grenzen van de eigen organisatie heen, zodat ze samen de volgende stappen kunnen zetten in de digitale transformatie,” zegt Bram Van Impe, general manager van Vanden Broele.

Onder andere dankzij toepassingen zoals "Digitale Dienstenmotor" zitten lokale besturen stevig in de driver’s seat om hun digitale dienstverlening optimaal vorm te geven.

Met een 100 % digitale dienstverlening wordt de burger bovendien sneller en beter geholpen, 24/7 indien gewenst. We zijn dan ook heel blij met de Vlaanderen Digitaal Award voor beste digitale transformatieproject: dat geeft onze missie om overheden te helpen bij die digitale transformatie, een stevige maar vooral deugddoende boost,” lacht een trotse Bram Van Impe.

Interesse in een gesprek hierover met Bram Van Impe, general manager van Vanden Broele?

Neem contact met hem op: bram.van.impe@vandenbroele.be | 050 64 28 00

Over Vanden Broele

Wat in 1957 begon als een bestuursdrukkerij, groeide de voorbije jaren uit tot één van de belangrijkste aanbieders van producten en diensten die overheden en non-profits helpen om snel in te spelen op maatschappelijke en technologische evoluties. Vanden Broele ontwikkelt innovatieve kennisoplossingen die professionals ontzorgen en organisaties slimmer maken, zoals eGovFlow, Vanden Broele Connect en Subsidiemanager. Vanden Broele heeft kantoren in Vlaanderen (Brugge) en Wallonië (Genval). Het bedrijf telt meer dan 60 medewerkers. Vanden Broele maakt deel uit van Vanden Broele Group. 

Op zoek naar beeldmateriaal en logo’s?

Die vindt u in deze digitale persmap.